Ruim 14 kg kwijt en diabetesvrij door plantaardig eten

 • , door TheLifestyleDocs Admin
 • 6 min lezen
Ruim 14 kg kwijt en diabetesvrij door plantaardig eten

Moeheid, hoofdpijnen en ontstekingen in zijn lichaam. De Antilliaanse Sherman Felomina (59) kampte met steeds meer gezondheidsproblemen en kon alleen maar slapen. Toen hij na lang aandringen van zijn vrouw naar de huisarts ging bleek het goed mis te zijn. Hij bleek diabetes type 2 en een hoge bloeddruk te hebben. 

Moeheid, hoofdpijnen en ontstekingen in zijn lichaam. De Antilliaanse Sherman Felomina (59) kampte met steeds meer gezondheidsproblemen en kon alleen maar slapen. Toen hij na lang aandringen van zijn vrouw naar de huisarts ging bleek het goed mis te zijn. Hij bleek diabetes type 2 en een hoge bloeddruk te hebben. Het was het begin van zijn reis naar een nieuwe leefstijl met The Lifestyle Docs Clinics. “Ik voelde na 2 weken al echt het verschil”.
 
Al jaren was hij in gevecht met zijn gewicht. Hij volgde dieet na dieet en ging van diëtiste naar diëtiste. Toch lukte het maar niet om zijn 108 kilo’s onder de 100 te krijgen. Lekkerbek Sherman Felomina wist maar al te goed hoe dat kwam. “Ik ben, net als de meeste Antilianen, een levensgenieter die houdt van lekker eten en gék is op ijs. Dat maakte het moeilijk voor mij”.

 


 

Vicieuze cirkel

Jarenlang heeft hij, naar eigen zeggen, zijn lichaam alleen maar gevuld in plaats van gevoed. Met alle gevolgen van dien. “Ik was inmiddels zo’n 10 jaar op dieet en zat nog steeds op een ongezond gewicht. Het was een vicieuze cirkel. Want telkens dacht ik toch: ik faal. Elke keer dat je het niet volhoudt zeg je onbewust tegen jezelf: Zie je, je kan dit niet. Een slank en gezond lichaam is niet voor jou weggelegd. Dus viel ik weer helemaal terug in oude gewoonten en kwam ik alleen nog maar meer aan”.
 

Wake up call

Sherman’s vrouw, Eurodice, luidde op een dag de noodklok. “Nu ga je naar de huisarts voor een check-up”, zei ze. “En gelukkig maar. Ik bleek niet alleen diabetes maar ook een hoge bloeddruk te hebben. Wat ik niet wist is dat van de personen met diabetes type 2 zo’n 40 tot 60% al een te hoge bloeddruk heeft op het moment dat de diabetes ontdekt wordt. Diabetes verhoogt het risico op hoge bloeddruk omdat diabetes weer de kwaliteit van de aderen vermindert. Ik denk niet dat veel mensen dit weten. Het was voor mij in ieder geval een eye-opener en een wake-up call “.
 

 

Medicatie

Sherman kreeg medicatie voorgeschreven. “Ik ben meteen gestart met Metformine voor mijn bloedsuiker en Pendopril en Vasexten voor mijn bloeddruk. Ik werd er verdrietig van, want het druiste volledig tegen mijn gevoel in. Ik was me er natuurlijk van bewust dat dit symptoombestrijders waren die de oorzaak van mijn klachten niet aanpakten. Ook had ik al snel last van vervelende bijwerking zoals duizeligheid, kramp in mijn spieren, oorsuizen en een verminderde smaak en eetlust. Ik dacht al vrij snel: dit is niet de weg naar meer gezondheid. Dit moet anders”.


 

The lifestyle Docs Clinics

Een vriendin van zijn vrouw stuurde een foto van het boek met de voedingstherapie Het SSD Plan van de Lifestyle Docs Clinics. Ze schreef erbij dat dit misschien wel eens iets zou kunnen zijn voor Sherman en voor de broer van zijn diens vrouw. “Toen mijn vrouw de achterkant van het boek las heeft zij het boek gelijk besteld en zijn we direct met deze voedingsmethode, of liever gezegd ‘leefstijl’, begonnen. Dit was op 26 januari 2021. Op 11 februari, dus zo’n 2 weken later, liet ik opnieuw bloedprikken bij de huisarts. Mijn bloedsuiker bleek al flink te zijn gedaald. Men stond versteld en vroeg me: hoe heb je dat gedaan?! Ik vertelde dat ik bezig was met Het SSD plan en whole food plant-based aan het eten was”.

 “Dit ‘medicijn’ pakt niet alleen je klacht aan maar verbetert ook nog eens je algehele gezondheid”.

Voeding als medicijn

Sherman’s bloedsuikerwaarden werden niet alleen snel gezonder, ook viel hij inmiddels ruim 14 kilo af. “Ik voelde en zag na 2 weken al echt verschil. Ik voel me zoveel beter over mezelf. Ik voel me gezonder, blijer en ook mijn zelfbeeld wordt steeds beter. Whole food plant-based eten, en helemaal op de specifieke SSD-manier, is echt iets ongelooflijks. Deze manier van eten werkt niet ‘net als een medicijn’, het ís een medicijn. Met één groot verschil: dit ‘medicijn’ pakt niet alleen je klacht aan maar verbetert ook nog eens je algehele gezondheid. Daar kan geen medicijn tegenop”.
 


Diabetesvrij

Op 18 mei 2021 liet Sherman zijn bloedsuikerwaarden wederom meten. “Mijn nuchtere suikerwaarde en gemiddelde suikerspiegel was top. Ik was diabetesvrij en kon direct gelijk stoppen met de diabetesmedicatie. Ik was als een kind zo blij en vooral dankbaar voor onze omslag in bewustzijn, voor het beséf dat het echt aan een gezonde leefstijl, en vooral aan gezonde voeding ligt. Op dit moment neem ik alleen nog een pilletje voor mijn bloeddruk maar ik weet zeker dat ik ook daar straks vanaf kan”.
 

26 KILO KWIJT

Sherman’s vrouw en kinderen eten op dezelfde manier mee. Ook niet bepaald zonder resultaat. “Mijn vrouw is in dezelfde periode van 140 kg naar 114 kg gegaan en is still counting. Elke dag voelen wij ons fitter en helderder. Onze omgeving vond het knap van ons dat wij deze stap heb genomen, aangezien wij Antilliaans eten gewend zijn, van lekker eten houden en graag in de keuken staan. Ja, je zou zeggen dat het een ‘cultuurshock’ zou zijn. Toch valt dat reuze mee. De recepten in het boek waren goed te doen, en we vinden het eigenlijk alleen maar geweldig om zo gevarieerd en lekker te eten. We eten dan weliswaar geen vlees meer, maar het is niet alleen vlees dat het eten lekker maakt natuurlijk”.

 

 

Zoveel eten als je wilt

Het mooiste van de SSD-methode vindt Sherman dat hij geen honger hoeft te lijden. “Deze methode leert je andere dingen te eten en ook hoe je die klaarmaakt. Het mooiste wat we ontdekt hebben is dat je met deze manier van eten eígenlijk zoveel kunt eten als je wilt zonder aan te komen. We waren de hele maand september 2021 naar Curaçao. Daar zijn we beide maar 1 kilo aangekomen omdat wij daar ook gewoon Antilliaans eten hebben gegeten. Eenmaal thuis was dat beetje gewicht er al snel weer af. Wij vinden het geweldig dat Het SSD Plan op onze weg is gekomen en willen niets anders meer. Ook familie en vrienden op Curaçao zijn enthousiast geworden en zijn er inmiddels mee bezig!”
 

Sherman’s tips

 • Overweeg je ook om aan je gezondheid te werken?
 • Doe dit dan net al wij ‘radicaal’. Dit geeft het snelste en beste resultaat en dat motiveert je weer om door te gaan. Denk niet: ik volg een dieet en klaar. Gezond worden gaat om een permanente verandering van je eetpatroon.
 • Heb je tijdens het volgen van SSD vaak honger?
 • Vergroot dan gewoon je porties. Plantaardig eten bevat weinig calorieën. Je kunt er dus niet snel te veel van eten. Kook grotere porties en vries in wat over is gebleven. Soms neem ik een bonenschotel mee naar mijn werk, als lunch.
 • Hou je niet van tofu of tempeh?
 • Vervang dit dan door iets anders, zoals vegetarische kipstukjes.

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Blog posts

 • 29 kilo kwijt zonder extra bewegen

  , door TheLifestyleDocs Admin 29 kilo kwijt zonder extra bewegen

  Lees meer 

 • In korte tijd geen diabetes meer, 13 kilo lichter en helemaal medicatievrij

  , door TheLifestyleDocs Admin In korte tijd geen diabetes meer, 13 kilo lichter en helemaal medicatievrij

  Lees meer 

 • Ruim 14 kg kwijt en diabetesvrij door plantaardig eten

  , door TheLifestyleDocs Admin Ruim 14 kg kwijt en diabetesvrij door plantaardig eten

  Lees meer 

Footer image

© 2024 TheLifestyleDocs, Copyright 2023 | The Lifestyle Docs BV

 • iDEAL
 • Maestro
 • Mastercard
 • PayPal
 • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.