The Metabolic Healthcare Company

BOD POD meten lichaamssamenstelling

De BOD POD-meting

Hoeveel innerlijk vet heb je? Hoe hoog is daardoor jouw risico op chronische ziekten? Hoeveel calorieën verbrand je, zowel in rust, zittend of als je actief bent? En wat betekent dit voor jouw eetpatroon of fitness routine? Laat je meten!

The Lifestyle Docs Clinics heeft de enige, vrij toegankelijke BodPod in Nederland. Je kunt bij ons zonder verwijzing terecht voor een enkele BodPod-meting of een abonnement. Zo kun je nauwkeurig het effect van je dieet- en/of fitnessvoortgang monitoren. Dat is inspirerend en motiverend en geeft inzicht, steun en houvast. Deze metingen worden niet vergoed door je zorgverzekeraar maar moet je zelf betalen.

Informeer hier naar de mogelijkheden of boek je meting direct hier.

Meten = eten!

Evidence-based eten begint met evidence-based meten. Echt gezond eten is “functioneel” eten, en gaat verder dan “vers en onbewerkt”. Het houdt in dat jouw eetpatroon is afgestemd op je lichaamssamenstelling en metabolisme en de (potentiële) gezondheidsrisico’s- of klachten waar jij mee te maken hebt.

"Lichaamsvet is een betere voorspeller van iemands gezondheid dan gewicht". ~ Donald D. Hensrud, MD, Mayo Clinic

Gouden standaard

Een BOD POD-meting is de “gouden standaard” op het gebied van lichaamssamenstelling. Hij vertelt je in minder dan 3 minuten alles over jouw body compositie en je stofwisseling. Het The Lifestyle Docs Clinics-team is opgeleid in het interpreteren van deze metingen. Wij leveren je advies op maat, en helpen je om betere voedingskeuzes te maken, aangevuld met informatie over gedragsverandering en bewegen.

Verborgen overgewicht

Je kunt slank ogen en toch een te hoog innerlijk vetpercentage hebben – en daardoor chronische klachten of een hoger risico op chronische ziekten hebben dan je misschien verwacht. Dit wordt ook wel “verborgen overgewicht” genoemd.

Onbewust obees

Velen van ons zijn dus obees, vaak zonder dat dit van buitenaf zichtbaar is. Dit verborgen overgewicht is doorgaans het gevolg van hoge bloedsuiker- en insulinewaarden. Daarbij zorgen die hoge bloedsuikerwaarden bij velen van ons voor insulineresistentie en diabetes 2, terwijl er feitelijk geen sprake is van overgewicht.

Leefstijl en voedingspatroon

Dit komt vaak voor bij mensen met een overwegend zittend, inactief of rolstoel gebonden bestaan. Ook een eetpatroon rijk aan suiker, ontbijtgranen, brood, pasta, rijst, aardappelen en zuivel (en frequent alcoholgebruik) speelt hierin een grote rol.

Slanke-dikke mensen

Deze groep “slanke-dikke” mensen (“skinny fat people”) neemt wereldwijd schrikbarend toe. Hierdoor hebben ook steeds meer slanke mensen leefstijlziektes zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

Bodpod-abonnement

Je kunt bij ons terecht voor een enkele BodPod-meting of een abonnement. Zo kun je zelf (of met ons) nauwkeurig het effect van je dieet- en/of fitnessvoortgang monitoren. Dat is inspirerend en motiverend en geeft steun en houvast. Informeer hier naar de mogelijkheden.

NB: Volg je een The Lifestyle Docs Clinics-behandeltraject dan zijn de BodPod-metingen inbegrepen.
Footer image

© 2023 TheLifestyleDocs, Copyright 2023 | The Lifestyle Docs BV

  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • PayPal
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.