Van invaliditeit naar vitaliteit door voeding

Van invaliditeit naar vitaliteit door voeding

, Von TheLifestyleDocs Admin, 5 min Lesezeit

De ommekeer

De omkeer kwam in december 2020. “Ik haalde lijnzaad bij de G & W Gezondheidswinkel en zag daar het boek Het SSD Plan liggen. Thuis ben ik gelijk begonnen met lezen en het boeide mij meteen. De heldere uitleg, de onderbouwing met onderzoeken, de heerlijke recepten en Lifestyle Doc’s oprichtster Annemarie’s eigen verhaal en ervaring. Ik vond het opmerkelijk dat iemand zoals zij, die al zoveel decennia een zittend leven in een rolstoel leidt zo gezond, vitaal en ziektevrij kan blijven en helemaal geen medicatie slikt. Dat inspireerde me. En omdat ik wist dat ik de reumatoloog gauw weer zou zien moest ik nu ook echt wel een besluit gaan nemen: welke weg sla ik in? Ga ik mijn gezondheid in eigen hand nemen? Durf ik dat alleen aan? Wanneer begin ik? Tijdens mijn dagelijkse wandeling hakte ik de knoop door. Op 3 januari 2021 ben voor 100% met een leefstijltraject bij The Lifestyle Docs en hun eetmethode Het SSD Plan begonnen.”

Regie weer terug

Matties moedige besluit bleek voor haar het juiste. “Ik had weer een doel in mijn leven en had eindelijk het gevoel de regie over mijn eigen lichaam en gezondheid weer terug te hebben. Ik ging op zoek naar producten uit het boek die ik nog niet kende, zoals quinoa, chiazaad, hennepzaad, en experimenteerde met allerlei nieuwe recepten, zoals boekweitbrood. Mijn hele leven stond in het teken van voeding. Lezen, koken, boodschapjes doen. Ik kwam tijd tekort. Het voelde als een boeiende reis, als een avontuur.”
 

Verschil

Mattie stond versteld van wat haar nieuwe manier van eten al vrijwel direct met haar gezondheid deed. “Na zo’n 6 weken viel me op dat ik al die tijd al geen blaasontsteking meer had, dat was zo’n beetje elke 6 weken vaste prik. Ook had ik ’s nachts geen bloedneuzen meer, dat kwam normaal gesproken meerdere keren per week voor. De pijn aan mijn handen werd minder en ik kon ze steeds een beetje meer gebruiken. Ik ging zo nu en dan wel over de grens van mijn kunnen. Daar moest ik voor oppassen. Groente snijden of knoflook pellen en fijnhakken was bijvoorbeeld erg vermoeiend. Mijn vingers konden geen kleine dingen vasthouden en mijn handen waren niet stabiel of gingen trillen als ik te veel deed. Alles viel dan op de grond.”

“Al na drie maanden was mijn bloedbeeld beter en kon ik van de Prednisolon af.”

Geen reactie

Mattie zette door en met resultaat. Na drie maanden zag Mattie haar reumatoloog weer. “Zij constateerde dat mijn bloedbeeld beter was en dat ik van de Prednisolon af kon. Zelfs mijn hemoglobine was na jaren goed. Ik vertelde haar enthousiast dat ik plantaardig ben gaan eten volgens Het SSD Plan, maar daar kwam niet echt een reactie op. Dat voeding zo’n ongeloof ijk positieve invloed heeft op mijn gezondheid vond ze wel heel bijzonder, maar ze stelde er verder geen enkele vraag over. Dat verwonderde me. Niet lang daarna stopte ik ook met de overige medicatie. In eerste instantie omdat deze op was en mijn reumatoloog met vakantie was. Maar het voelde goed zo, ik had de medicatie simpelweg ook eigenlijk helemaal niet meer nodig.”
 

Gezondheidszorg

Door al haar jarenlange ervaringen met huisartsen en specialisten is Mattie behoorlijk teleurgesteld geraakt in de gezondheidszorg. “De arrogantie is ontluisterend. Meerdere keren heb ik mijn huisarts gevraagd of voeding invloed zou kunnen hebben op mijn gezondheid en mijn klachten, en dan werd er alleen maar wat gelachen. Toen ik recent een exemplaar van Het SSD Plan en het tijdschrift van The Lifestyle Docs bracht, in de veronderstelling dat men dit wellicht interessant zou vinden om zo ook andere reumapatiënten te kunnen helpen, werd daar helemaal niet op gereageerd. Ik heb er ook nooit meer iets over gehoord”.


 

VIERDAAGSE

Mattie gaat ondertussen lekker door met gezond, vitaal en medicatievrij zijn en liep zelfs de vierdaagse. “Ik had nóóit gedacht dat ik van letterlijke “invaliditeit” naar zoveel “vitaliteit” zou gaan, en dat ook nog allemaal eens in minder dan een jaar. Ik vind het nu heerlijk om anderen te inspireren en motiveren. Zoals mijn buurvrouw die door SSD-voeding maar liefst 50 kg afgevallen is. Ik ben zo onder de indruk van wat plantaardige voeding kan doen. Ik denk bijna dagelijks: als andere mensen met dezelfde klachten, die ook onder de reumamedicatie zitten, toch eens wisten hoe simpel en dicht bij de oplossing eígenlijk feitelijk is…”
 

Mattie’s tips

  1. Doe het samen - Wil je je gezondheidsklachten of ziekte ook met plantaardige voeding aanpakken? Zoek iemand die dat ook graag wil doen. Dat enthousiasmeert en motiveert. Je hebt steun nodig. Ik deed het meestal alleen en dat was soms best lastig.
  2. Probeer het 3 maanden - Geef je zelf die kans en als het na drie maanden niets oplevert, kun je altijd nog stoppen. Maar zodra medicatie minder wordt ben je goed bezig. Dat geeft je zoveel power.
  3. Ga er voor 100% voor - Wil je in korte tijd effect, ga dan voor de volle 100%. Maak een goede afspraak met jezelf en hou je daaraan. Je kan door voeding ongelooflijk veel invloed uitoefenen op je eigen gezondheid. Dat is toch super. Mijn dochter doet het nu ook en ze geniet er ook enorm van.
  4. Denk aan alle positieve “bijwerkingen” . Plantaardig eten doet meer! - Het helpt niet alleen bij reuma maar werkt ook tegen andere ontstekingen in je lichaam, zorgt voor een gezond gewicht, een helder hoofd, goede nachtrust, emotionele balans, een goed humeur en een mooie huid!Hinterlassen Sie einen Kommentar

Hinterlassen Sie einen Kommentar


Footer image

© 2024 TheLifestyleDocs, Powered by Shopify

  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • PayPal
  • Shop Pay
  • Visa

Anmeldung

Haben Sie Ihr Passwort vergessen?

Sie haben noch kein Konto?
Konto erstellen