Hoe kunnen we je helpen?

Hoe kunnen we je helpen?

Heb je vragen? Neem dan contact op. We helpen je graag! 

Heb je al bij de veel gestelde vragen gekeken? Misschien staat daar je antwoord al bij.

Bel ons of vul het contactformulier in
085 - 4009 990
 

Senden Sie uns eine Nachricht!

Contact formulier

Veel gestelde vragen

Hoeveel gewicht verlies je met afslankinjecties?

Gemiddeld verliezen onze patiënten in 3-6 maanden tussen de 8 en 12% van hun lichaamsgewicht in ons programma Medisch afvallen met injecties*.

Doordat we de injecties combineren met een krachtig bewezen effectief voedingspatroon val je niet alleen uiterlijk maar ook innerlijk af. In 3 maanden tijd is er doorgaans namelijk ook al een sterk verbeterde lichaamssamenstelling te zien.

Dit betekent dat iemand dus minder vet rondom de organen in de buik heeft, ook wel visceraal vet”(of: innerlijk vet) genoemd. Dit leidt tot grote gezondheidswinst. Innerlijk vet is namelijk zeer ongezond vet dat vele ontstekingsstofjes afgeeft en het risico verhoogt op onder meer diabetes. Het is verborgen vet dat je pas ziet als je gaat kijken naar iemands lichaamssamenstelling.

Dit doen wij door te meten met de gouden standaard op het gebied van lichaamssamenstelling: de BodPod. Hoeveel gewicht en innerlijk vet je precies verliest is natuurlijk ook afhankelijk van de mate waarin je je houdt aan het door ons voorgeschreven voedingspatroon en in welke mate je de recepten volgt uit het boek dat je bij dit programma krijgt.

*Bron: Obes Sci Pract. 2017; 3(1):3-1

Hoeveel kost de behandeling met afslankinjecties?

De behandeling met injecties kost voor 3 maanden ca. €449,- en voor 6 maanden ca. €899,-. Dit is inclusief 3 of 6 maanden voedings- en leefstijlbegeleiding van je behandelteam, zodat je het meeste resultaat met je injecties behaalt. Daarnaast betaal je ca. € 135,- per maand voor de medicatie zelf.

Vergoed mijn verzekeraar afvallen met medicatie?

Afvallen met medicatie wordt alleen onder bepaalde voorwaarden vergoed door de zorgverzekeraar. Neem voor meer informatie contact met ons op zodat er gekeken kan worden of jij aan deze criteria voldoet.

Mocht je niet aan de criteria voldoen (omdat je bijvoorbeeld net onder de voorgeschreven BMI zit) dan valt deze behandeling onder Lifestyle Docs Clinics Private Care. Je dient je medicatie dan zelf te betalen.

Hoe werken afslankinjecties bij overgewicht?

Saxenda is een injecteerbaar, eenmaal daags, medicijn dat vergelijkbaar is met het natuurlijke GLP-1 hormoon. Het reguleert de eetlust door het gevoel van trek en honger te verlagen en het gevoel van verzadiging te verhogen. Hierdoor ga je minder eten en dus afvallen. De injecties zijn alleen op recept verkrijgbaar. De injecties kun je zelf heel eenvoudig, met een voorgevulde pen, toedienen. Voordat je de pen voor het eerst gebruikt, laten wij je zien hoe je de pen moet gebruiken.

Hoe snel werken de afslankinjecties?

De dosering Saxenda moet in 4 weken opgebouwd worden. Ervaringen van onze patiënten laten zien dat Saxenda vrijwel direct effect heeft op het hongergevoel en verzadiging, maar dat er in het begin ook milde bijwerkingen kunnen optreden, zoals hoofdpijn (zwaar hoofd) en misselijkheid. Als iemand na 12 weken gebruik van de dagdosering van 3,0 mg niet ten minste 5% van zijn/haar aanvankelijke lichaamsgewicht is kwijtgeraakt stoppen we met de behandeling.

Krijg ik hulp met de injecties zetten?

Als een van onze medisch specialisten samen met jou besluit dat de prikpen de beste optie voor je is krijg je een complete uitleg inclusief opbouw schema. Je krijgt instructies over hoe je moet prikken en als je wilt ook hulp bij de eerste keer. Zo zul je zien dat het heel eenvoudig is.

Wat zijn de risico’s of bijwerkingen bij afvallen met injecties?

De meest voorkomende bijwerkingen van Saxenda injecties (3 mg/dag) zijn gastro-intestinale bijwerkingen en hoofdpijn. Meer dan 10% van de patiënten ervaart misselijkheid, braken, diarree of obstipatie. Deze klachten nemen meestal binnen een paar dagen of weken af en verdwijnen vanzelf weer.

Footer image

© 2024 TheLifestyleDocs, Powered by Shopify

  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • PayPal
  • Shop Pay
  • Visa

Anmeldung

Haben Sie Ihr Passwort vergessen?

Sie haben noch kein Konto?
Konto erstellen