Leefstijlbehandelingen

Leefstijlbehandelingen

Geef jezelf een nieuwe kans!

 • Afvallen met injecties

  Afvallen met injecties

  Uit onderzoek blijkt dat Saxenda kan helpen met afvallen. Het is een bewezen effectief middel dat door een arts kan worden voorgeschreven als je een BMI van 27 of hoger hebt en aan een gewicht gerelateerde aandoening lijdt, zoals een verhoogd vetgehalte in het bloed, diabetes en een hoge bloeddruk. Als je geen chronische aandoeningen hebt dan schrijft de arts dit medicijn pas voor bij een BMI van 30 of hoger.

 • Overgewicht en obesitas

  Overgewicht en obesitas

  49% van de Nederlanders is te zwaar. Hoe kan het dat je nauwelijks afvalt ondanks dat je weinig eet en sport? Hoe raak je de overtollige kilo’s kwijt? Het liefst snel en voorgoed? Hoe kom je van die “vierkante taille” en dat buikvet af? Hoe blijf je slank en gezond in de dikmakende kantoorjungle en hectiek van alledag?

 • (Pre)diabetes type 2

  (Pre)diabetes type 2

  Medicatie bij diabetes type 2 bestrijdt alleen de symptomen maar geeft geen genezing.

  Bij diabetes type 2 is het hormoon dat je bloedsuiker reguleert (insuline) minder werkzaam. Hierdoor ontstaat een te hoge bloedsuikerspiegel.

  Dit kan op de langere termijn tot schade aan de vaten leiden, infecties en oogproblemen.

Stappen van onze behandelprogramma’s

1. Oriëntatiegesprek
Tijdens dit gesprek, dat circa een uur duurt, maak je kennis met The Lifestyle Docs Clinics. Je krijgt informatie over onze aanpak en onze behandeltrajecten, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over een behandeling in een van onze centra.

2. Interdisciplinaire screening
Heb je besloten om de volgende stap te zetten, dan volgt een interdisciplinaire screening. Je krijgt een gesprek met een leefstijlcoach en/of psycholoog. Tijdens deze screening kan door ons ingeschat worden of een behandeling bij The Lifestyle Docs Clinics geschikt voor je is.

3. BOD POD-meting
Een behandeltraject start bij ons met een BodPod-meting. De BodPod is wereldwijd de gouden standaard, en meest snelle en nauwkeurige manier om inzicht te geven in jouw lichaamssamenstelling en metabolisme.

4. Meten = anders eten
Op basis van de screening en onderzoeken, krijg je een op maat gemaakt voedings- en leefstijlplan. In het eerste deel van de behandeling maken we praktische plannen met je voor de toekomst. Bewustwording, inzicht krijgen en persoonlijke verantwoordelijkheid voor eigen gedrag en gewoonten staan voorop.

5. Duur van het behandelingstraject
Afhankelijk van de mate van je overgewicht en/of de ernst van je aandoening, ga je een eerste behandeltraject in van minimaal 3 maanden. Tijdens deze eerste 3 maanden krijg je wekelijks een opvolgingsgesprek, wordt je opnieuw gemeten en gewogen. Afhankelijk van de behaalde resultaten wordt er een vervolgtraject gestart.

6. Korte termijn resultaten

De resultaten van de verandering in je voedingspatroon en leefstijl worden in korte tijd voelbaar en zichtbaar. De effecten van je gezonde voedingspatroon en leefstijl zijn te meten in gewichtsverlies, betere bloedwaarden, beter slapen, meer innerlijke rust, je vitaler en helderder voelen, er beter uitzien en een verbeterde kwaliteit van leven.

 

7. Duurzame resultaten

Wij zorgen er samen met jou voor dat deze positieve veranderingen blijvend zijn, en leren je eventuele terugval te herkennen en te erkennen zonder daarbij je motivatie te verliezen. Je leert hoe je je gezonde voedings- en leefstijlpatroon duurzaam eigen kunt maken, vanuit een gezond zelfbeeld en gezond zelfbewustzijn.

8. Follow up programma

Heb je na je eerste traject bij ons moeite met het vasthouden van de nieuw ingeslagen weg? Ervaar je korte terugval en verlies van motivatie? Dan bieden wij verschillende middelen voor verdere coaching. Bijvoorbeeld skype, telefonische consulten en/of E-health. Samen met jou kijken wij in welke frequentie dit gewenst en/of noodzakelijk is.

9. Jaarlijkse terugkomst

Een keer per jaar verwelkomen wij jou graag opnieuw. Om je behaalde successen te vieren en te kijken waar het op sommige punten wellicht nog gezonder of beter kan. Ook kun je bij ons een nieuwe BODPOD-meting laten doen, om vinger aan de pols te houden en je persoonlijke resultaten nauwkeurig te blijven monitoren.

 • "De dokter van de toekomst zal geen medicatie voorschrijven, maar zal zijn patiënten interesseren in de zorg voor het eigen lichaam, gezonde voeding en de oorzaken en preventie van ziekte.” ~Thomas Edison
Footer image

© 2024 TheLifestyleDocs, Copyright 2023 | The Lifestyle Docs BV

 • iDEAL
 • Maestro
 • Mastercard
 • PayPal
 • Shop Pay
 • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.