Opleidingen en bijscholing voor medische professionals

Heeft u een patiënt die in aanmerking komt voor behandeling van (ernstig) overgewicht en/of diabetes type 2?

Dan kunt u deze patiënt naar ons doorverwijzen. Maar wie zijn The Lifestyle Docs eigenlijk? Hoe ziet een behandeling eruit? En waarom zou u voor ons kiezen?

Hier vindt u de antwoorden op deze vragen.

Doorverwijzen

Wij zijn nog niet aangesloten bij Zorgdomein, maar binnenkort wel.

U kunt u de verwijsbrief mailen naar info@thelifestyledocs.com of meegeven aan uw patiënt.

Onder vermelding van:

 • "DIABETESREVALIDATIE (ORGANEN) OF
 • "OBESITASREVALIDATIE (ORGANEN)"

Wij zullen hiernaar vragen, wanneer hij/zij contact met ons opneemt voor het maken van een afspraak.

Wij zijn een medisch specialistische leefstijlkliniek en sinds 2017 toonaangevend in de behandeling van patiënten met overgewicht, diabetes type 2, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en reumatoïde artritis (“De grote vijf”).

De laatste jaren is daar Long Covid bijgekomen en is het aantal door ons behandelde patiënten enorm gestegen. Dit is te danken aan het succes van onze behandeling en het feit dat “De grote vijf” een steeds groter probleem vormen in onze maatschappij.

Wij werken samen met Nederlandse zorgverzekeraars, ziekenhuizen, revalidatiecentra en huisartsenpraktijken. Onze jarenlange ervaring en enorme (duurzame) resultaten vormen de basis voor deze samenwerking.

Lees meer over ons 

Hoe ziet een behandeling eruit?

Onze behandeling is state-of-the art en uniek. Tijdens een intensief leefstijltraject wordt eerst de lichaamssamenstelling van de patiënt in kaart gebracht door middel van een BodPod-meting (de gouden standaard op het gebied van lichaamssamenstelling) en/of BIA-meting.

Na de intake door de medisch specialist gaat de patiënt een leefstijltraject in. Afhankelijk van de (ernst van de) aandoening kan dit zowel individueel als in groepsverband zijn. De patiënt leert wat het effect is van zijn/haar leefstijl op zijn/haar aandoening en neemt deel aanmedische kookworkshops die helpen bij gedragsverandering en de omschakeling naar een nieuwe leefstijl.

Deze medische kookworkshops zijn afgestemd op iemands specifieke klacht of ziekte, waarvan is aangetoond dat voeding kan helpen bij het verminderen (of zelfs volledig omkeren) van klachten. Patiënten die medicatie gebruiken worden professioneel begeleid bij het afbouwen hiervan.

Er vindt overleg plaats tussen de behandelaar (huisarts/internist/POH/DVK) voorafgaand aan de start van onze behandeling.Het gewicht van de patiënt zal blijvend verminderen en de kwaliteit van leven van de patiënt zal sterk verbeteren.

Ook zullen medische klachten en risico’s verminderen en mogelijk zelfs verdwijnen.

Lees meer over onze behandeling 

Handboek Leefstijlgeneeskunde - Voor de zorgprofessional

Productformulier

Leefstijlgeneeskunde is sterk in ontwikkeling. Volgens de meest recente inzichten kan dankzij verantwoorde leefstijl interventies wel 70-80% van onze medische...

€57,45

 • Op basis van de meest recente ontwikkeling van wetenschap en praktijk
 • Leer hoe leefstijlgeneeskunde als een praktisch toepasbaar zorgmodel te integreren
 • Nederlands eerste Handboek voor Leefstijlgeneeskunde
 • Must read!

  Voordelen van Lifestyle Docs

  • Wij nemen u na de doorverwijzing nagenoeg al het werk uit handen. Zo verzorgen wij de screening, het leefstijlbehandelplan en het natraject. Als verwijzer houden wij u op de hoogte en hebben wij overleg als medicatie van de patiënt afgebouwd gaat worden, maar verder hoeft u zelf niets te doen.
  • Door ons intensieve voor- en natraject en de persoonlijke begeleiding is de motivatie van deelnemers groot, wat bijdraagt aan een succesvolle behandeling. Wij merken dat er weinig uitval of terugval is, juist door de persoonlijke begeleiding, het inzicht dat men krijgt in het eigen lichaam, de eigen aandoening, het effect van voedings- en leefstijlgewoontes en het contact met lotgenoten.
  • De zorg voor patiënten met leefstijlgerelateerde aandoeningen vereist de aanwezigheid van een multidisciplinair team met voldoende kennis en ervaring op dit specialistische vakgebied. Daarom werken wij alleen met multidisciplinaire behandelteams die gespecialiseerd zijn in voeding en leefstijl.
  • De behandeling van leefstijlgerelateerde aandoeningen kost veel tijd en is niet of nauwelijks te combineren met de dagelijkse werkzaamheden in een huisartsenpraktijk, revalidatiecentrum of ziekenhuis. Wij hebben meerdere locaties, maar kunnen flexibel zijn qua locatie en werken en werken met ehealth als onderdeelvan begeleiding of zorg.
  • Wanneer uw patiënt afvalt, verminderen (of verdwijnen) ook de klachten die het gevolg zijn van diabetes type 2. Andere gezondheidsklachten zullen ook verminderen of verdwijnen, waardoor er een reële kans is dat u een patiënt minder vaak terugziet tijdens uw spreekuur. Dit geldt ook voor patiënten met hoge bloeddruk, hart- ene vaatziekten of reumatoïde artritis. 
  • Zorgverzekeraars stellen hoge eisen aan de kwaliteit van de medische indicatiestelling en behandeling, wetende dat zowel het resultaat als de kans op complicaties hier direct mee verbonden zijn. Wij kunnen als The Lifestyle Docs aan deze voorwaarden voldoen.
  • Patiënten die een leefstijltraject ingaan gebruiken vaak diverse medicijnen. Doorgaans kan de dosering van de antihypertensiva en antidiabetica al na enkele weken worden afgebouwd en vaak kan er zelf helemaal met de medicatie worden gestopt. Ditzelfde geldt voor hoge bloeddruk en reuma medicatie.  Adequate monitoring door onze medisch specialist (doorgaans in samenspraak met de eigen huisarts) is in deze fase van belang.

  Nascholing

  The Lifestyle Docs organiseert regelmatig nascholingen op het gebied van voeding en leefstijl. Deze nascholingen zijn geaccrediteerd en kunnen wellicht voor u als medisch professional interessant zijn. Vul onderstaand formulier in en blijf op de hoogte van de geplande nascholingen.

  Stuur ons een berichtje!

  Laat uw gegevens achter

  Footer image

  © 2024 TheLifestyleDocs, Copyright 2023 | The Lifestyle Docs BV

  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • PayPal
  • Shop Pay
  • Visa

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.