The Metabolic Healthcare Company

Opleidingen & trainingen

Opleidingen & trainingen

Ontwikkel je als zorgprofessional verder!

The Lifestyle Docs Academy is het eerste opleidingscentrum voor voedings- en leefstijlgeneeskunde (Lifestyle Medicine) in Nederland. Wij bieden diverse opleiding- en trainingstrajecten. Onze opleidingen worden gegeven door artsen en voedingsexperts. Beheersing van de Engelse taal is vereist, voor het kunnen lezen van internationale onderzoeken en vakliteratuur.

An investment in knowledge pays the best interest. (Benjamin Franklin)

 • Thelifestyledocs-dietisten

  Diëtisten

  Wij hebben een aparte opleiding voor diëtisten. De opleiding is geschikt voor diëtisten die hun voedingskennis  willen vergroten op het gebied van voeding bij overgewicht/adipositas, en cardio-metabole ziekten. Ze maken kennis met de SSD-voedingsmethode en kunnen hiervoor een licentie verkrijgen.

 • Thelifestyledocs-koks-cateraars

  Koks en cateraars

  Ook bieden wij als enige in Nederland een medische kookopleiding voor koks en cateraars. Hiermee specialiseren zij zich tot professioneleObesitas en diabetes type 2 – koks.Deze opleiding voorziet in de groeiende behoefte van ziekenhuizen, revalidatiecentra en verpleeghuizen om functionele voeding integraal onderdeel te maken van hun behandeltrajecten. De opleiding wordt gegeven door artsen, voedingsexperts en professionele diabetes-koks.

 • Thelifestyledocs-bedrijfsleven

  Bedrijfsleven

  Wij bieden lezingen, trainingen en workshops voor het bedrijfsleven (medewerkers, MT, koks en/of cateraars) over de gezondheidsrisico’s van overmatig zitten (sedentair gedrag) en gezonde voeding op het werk. Afhankelijk van het budget en het beleid, is het mogelijk om korte of langere trajecten met ons te starten om gezond eten op het werk aan te bieden en te stimuleren. 

Aanvullende opleidingen

Aanvullende opleidingen

Wij bieden aanvullende opleidingen over de gezondheidsrisico’s van overmatig zitten (sedentair gedrag) en voeding om deze risico’s te voorkomen of terug te dringen. Dit kan gaan om vrijwillig sedentair gedrag (door bijvoorbeeld werk) of onvrijwillig (door eenrolstoel gebonden bestaan). Het kan ook patiënten betreffen die sedentair en/of inactief zijn na een beroerte (CVA) of door Cerebrale Parese (CP).

 • Deze training is heel geschikt voor huisartsen, revalidatieartsen en verplegend personeel in revalidatiecentra en verpleeghuizen.
Trainingen en bijscholing voor medische professionals

Trainingen en bijscholing voor medische professionals op locatie

Uw medische staf en/of het verplegend personeel bijscholing geven bij uw ziekenhuis of instelling ter plaatse? Dat kan ook. Wij hebben inmiddels bij vele revalidatiecentra, verpleeghuizen en instellingen lezingen en trainingen gegeven. Onder meer bij:

Footer image

© 2023 TheLifestyleDocs, Copyright 2023 | The Lifestyle Docs BV

 • Apple Pay
 • Google Pay
 • iDEAL
 • Maestro
 • Mastercard
 • PayPal
 • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.