Long Covid Revalidatie

Long Covid Revalidatie

Behandeling bij langdurend aanhoudende klachten na corona

Als u besmet bent geweest met het COVID-19 virus kunt u lichamelijke en psychische klachten ondervinden. Conditieverlies, chronische moeheid, moeite met oppakken van dagelijkse activiteiten, sport of werk, gebrek aan focus en concentratie, zijn veelgehoorde klachten die u beperken in uw dagelijks functioneren en kwaliteit van leven.
 
Heeft u meerdere van de bovengenoemde klachten? En heeft u tijdens uw corona-infectie een ziekenhuis en/of intensive care opname doorgemaakt? Dan kunt u bij ons terecht voor medisch specialistische revalidatie. U moet daarvoor zijn verwezen door de huisarts of medisch specialist van het ziekenhuis en 48 uur klachtenvrij zijn. Een team van ervaren specialisten staat voor u klaar. 
 

Behandeling op maat


Ons revalidatieprogramma is erop gericht om u op weg te helpen om zo optimaal mogelijk te functioneren in uw dagelijks leven. Op basis van het intakegesprek adviseren wij u over het meest passende traject. Afhankelijk van uw situatie zijn daar bijvoorbeeld een revalidatiearts, bewegingsexpert maar ook een diëtist bij betrokken. Voor het optimaal functioneren van uw immuunsysteem is een goede darmmicrobiota (voorheen ‘darmflora genoemd) namelijk essentieel. Bij personen met een corona-infectie blijkt deze anders van samenstelling dan bij gezonde personen. Recent onderzoek wijst uit dat een blijvende disbalans in de darmmicrobiota waarschijnlijk een rol speelt bij het trage herstel van sommige coronapatiënten.

Post COVID Condition (Long COVID)

Sommige mensen blijven langdurige gezondheidsproblemen ervaren na een infectie met het coronavirus (COVID-19). Wanneer deze problemen aanhouden gedurende 3 maanden of langer, wordt dit aangeduid als Post-COVID-syndroom, ofwel Long (langdurige) COVID. Er wordt veel onderzoek verricht, zowel in Nederland als in andere landen, om meer te weten te komen over deze nieuwe aandoening.

  • Tell a unique detail about this image
  • Tell a unique detail about this image
  • Tell a unique detail about this image
Footer image

© 2024 TheLifestyleDocs, Copyright 2023 | The Lifestyle Docs BV

  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • PayPal
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.