Healthy Kids Leefstijlprogramma

Healthy Kids Leefstijlprogramma

(Pre)diabetes type 2 bij kinderen

Kinderen met diabetes type 2 zijn erg zeldzaam in Nederland. Volgens het Diabetesfonds gaat het om slechts een paar honderd kinderen met diabetes type 2 in Nederland. Helaas groeit deze groep sneller doordat kinderen steeds zwaarder worden, en neemt het aantal kinderen met diabetes type 2 evenredig toe. Obesitas en erfelijkheid spelen bij kinderen met diabetes type 2 veruit de belangrijkste rol.

In Nederland wordt bij kinderen met diabetes type 2 medicatie ingezet om direct veilige bloedglucosewaarden te krijgen, Vervolgens moet gewerkt worden aan een gezonde leefstijl, waarbij voornamelijk voeding en beweging moeten worden aangepast. Hierdoor zal een kind gewicht verliezen, zodat ook de diabetes medicatie weer kan worden afgebouwd.

Healthy Kids Leefstijlprogramma

Het leefstijlprogramma Healthy Kids van the Lifestyle Docs is een multidisciplinaire behandeling gericht gericht op het verkrijgen van een gezond gewicht van kinderen (2-17 jaar). Hierbij gaat het zowel om kinderen met overgewicht en obesitas.

Waarom kiezen voor Healthy Kids?

In onze clinic begrijpen we dat ieder kind anders is  en andere behoeften heeft.  Daarom hanteren wij een geïndividualiseerde, familiegerichte aanpak. De ondersteuning van familie of het gezin is van essentieel belang voor de resultaten van de behandeling. Ons team van experts zullen jou en je kind begeleiden naar de mogelijkheden om gezonde  keuzes te  maken. Samen met jou als ouder beslissen over  gezonde doelen stellen,  waaronder veranderingen in  voeding, beweging, slapen en gedrag.

Behandelprogramma en BOD POD

In ons behandelprogramma leggen wij ouders en kinderen uit hoe overgewicht ontstaat, en dat niet zozeer te veel eten, maar vooral verkeerd eten de oorzaak is.

Ons The Lifestyle Docs gewichtsmanagement Healthy Kids programma is gericht op het stabiliseren van de bloedsuikerbalans en insulinewaarden. Je krijgt als ouder(s) overzichtelijke informatie over welke voeding je kind het beste kan eten – en welke juist niet.

Ook krijg je meteen leuke en eenvoudige recepten mee en handige tips & tricks om direct met gezonde voeding voor het hele gezin aan de slag te gaan.

Het afvalproces van je kind wordt nauwkeurig evidence-based gemonitord met BODPOD-metingen.

Afspraak maken

Voor vragen of het maken van een afspraak kun je direct telefonisch contact opnemen, per e-mail of whatsapp.

  • 085 - 400 99 90
  • Maandag - vrijdag 8:30 - 17:00
  • Whatsapp +31 (0)85 - 400 99 90
Footer image

© 2024 TheLifestyleDocs, Copyright 2023 | The Lifestyle Docs BV

  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • PayPal
  • Shop Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.