Opleidingen en bijscholing voor medische professionals

Resultaten behandelingen

 • 13% gemiddeld gewichtsverlies

  13% gemiddeld gewichtsverlies

  Onze patiënten haalden een duurzaam gemiddeld gewichtsverlies van 13%

 • 1,4% HbA1c

  1,4% HbA1c

  Een verlaging van de bloedglucose waarde (0,1% per kg gewichtsverlies)

 • 74% minder medicatie

  74% minder medicatie

  Minder medicatie, wat patiënten inspireert tot zelfmanagement en behouden duurzaam gewichtsverlies

Onderzoeksresultaten:
The Lifestyle Docs Interventie

Ons onderzoek toont aan dat The Lifestyle Docs patiënten daadwerkelijk gewicht verliezen en hun gezondheid kunnen verbeteren!

In onze grootste en omvangrijke studie The Lifestyle Docs GLI hebben we de volgende resultaten bereikt met onze patiënten:

 • Aanzienlijk gewichtsverlies het lichaamsgewicht verminderde met 13% in de eerste 12 weken van het programma
 • Zelfs met uitschieters van 20% in de 52ste week
 • Lichaamssamenstelling sterk verbeterd. In termen van BMI daalde dit met een minimaal 4 punten.
 • Het percentage vetmassa nam gemiddeld met ongeveer 13% af tijdens de eerste zet maanden van de leefstijlinterventie (gemeten in de BODPOD: methode SIRI & Brozek
 • Tailleomvang verminderde met gemiddeld 12,7 cm
 • Totale cholesterol verbeterd. Het HDL cholesterolniveau nam toe met 33% toe in 8 maanden. Het gevaarlijke LDL niveaus nam juist af naar gezonde waardes
 • Een verlaging van de bloedglucose waarde (0,1% per kg gewichtsverlies) naar 1,4% HbA1c
 • 74% minder medicatie, wat patiënten inspireert tot zelfmanagement en behouden duurzaam gewichtsverlies

   Wetenschappelijk onderzoek

   The GLI Lifestyle Docs® onderscheidt zich door zijn op bewijs gebaseerde benadering van behandeling, ondersteund door klinisch onderzoek. The Lifestyle Docs Clinics® biedt een bewezen en gepersonaliseerde leefstijl-behandeling.

   Als marktleider in door medisch specialisten uitgevoerde medische begeleiding van gewichtsbeheer is ons klinisch onderzoek een integraal onderdeel van ons protocol en beleid.

   Overgewicht en obesitas en diabetes type 2 zijn één van de snelst groeiende en meeste bedreigende chronische aandoeningen in Nederland en de rest van de wereld. Het is geen verrassing dat veel artsen en andere zorgverleners zich vaak onmachtig en gefrustreerd voelen bij de veelal ontmoedigende taak om gewichtsproblemen en diabetes bij hun patiënten aan te pakken.

   Overgewicht, obesitas en diabetes hebben invloed op de fysieke, emotionele en sociale aspecten van patiënten. Zorgverleners worden, net als patiënten blootgesteld, aan een verscheidenheid aan informatie over de preventie, behandeling en nazorg ervan. Hierdoor wordt het steeds lastiger om te bepalen welke behandelingen werkelijk effectief en duurzaam zijn.

   The Lifestyle Docs Clinics heeft de missie om de leefstijlgerelateerde aandoeningen zoals overgewicht en obesitas, cardiovasculaire aandoeningen, diabetes type 2, vasculaire dementie (diabetes type 3) en sedentair gedrag aan te pakken en de resultaten te verbeteren in de patiëntenzorg op basis van evidence-based behandelprotocollen

   Hierdoor kunnen onze zorgprofessionals vooruitgang in onderzoek direct implementeren en aanbieden aan onze patiënten. Naarmate de wetenschap zich ontwikkelt, evolueren ook onze programma's en diensten. Daarom verwachten patiënten niet alleen succesvol gewichtsverlies, maar ook hoogwaardige medische zorg.

   Hierom willen we benadrukken uitsluitend gebruik maken van de evidence-based richtlijnen in onze behandelingen, handleidingen en handboek. Richtlijnen werken het beste als deze worden ontwikkeld door zorgverleners voor zorgverleners.

   Graag ontvangen wij dan ook terugkoppeling van iedere zorgverlener en betrokkenen!

   Succes!

   Wil je meer informatie?

   Voor vragen of het maken van een afspraak kun je direct telefonisch contact opnemen, per e-mail of whatsapp.

   • +31 (0)85-400 99 90
   • Maandag - vrijdag 8:30 - 17:00
   • Whatsapp +31 (0)85 - 400 99 90

   Login

   Forgot your password?

   Don't have an account yet?
   Create account